Losos na másle s bylinkami

Použijte kvalitní těžší pánev se silnějším dnem, ideálně s nepřilnavým povrchem.
Rozmraženého Lososa osušte a z obou stran okořeňte solí, čerstvě nadrceným pepřem a rozmarýnem. Máslo a lžíci olivového oleje rozehřejte na středně vysokou teplotu a vložte porce lososa kůží dolů, smažte 4–5 minut.
Obraťte a smažte 3–4 minuty, tak aby maso zůstalo ve středu ještě trochu růžové.
Lososa posypeme petrželkou a podáváme s citrónem, bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Fettuccine s krevetami a česnekem

Ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou uvařte těstoviny podle instrukcí na obalu, tak aby byly al dente, na skus. Sceďte je.
Oloupané krevety okořeňte solí a pepřem a dejte prozatím stranou. 
Ve velké pánvi rozpusťte na středním plameni 2 lžíce másla, přidejte oregano, česnek a chilli a za stálého míchání vše restujte, až se česnek rozvoní, trvá to asi 1–2 minuty. Do pánve přidejte krevety a za občasného míchání je restujte asi 2–3 minuty, až zrůžoví. Krevety vyjměte z pánve a nechte stranou.
V pánvi rozpusťte zbývajících 6 lžic másla. Vmíchejte uvařené těstoviny, rukolu a nastrouhaný parmazán. Míchejte asi 2 minuty, až rukola začne vadnout. Poté vmíchejte krevety a ihned podávejte posypané nasekanou petrželí.

Kuřecí prsa na medu

Netradiční varianta pečeného kuřete vás překvapí zajímavou kombinací sladké chuti s masem. Karamelizovaný cukr z medu kontrastuje s výrazným citrónem a kari kořením.
Kuřecí řízky lehce naklepeme a osolíme. Na pánvi rozpustíme máslo, med a citronovou šťávu. Jakmile se na směsi začne tvořit pěna, vložíme řízky a z obou stran zvolna opékáme.
Nejvděčnější přílohou jsou brambory nebo rýže. Doporučujeme šťávu „povolit“ vodou. Do medové směsi můžete přidat lžičku kari koření - maso je pak pikantnější.